Moederdag, extra aandacht voor of niet?

DIT RAAKTE ME

Laatst las ik een Instagram post van een dame met een hele mooie webwinkel en ze schreef iets wat me raakte. 

Vorig jaar had ze geen aandacht aan Moederdag geschonken omdat er vrouwen geen moeder zijn, een kinderwens hebben maar geen moeder kunnen worden of geen moeder meer hebben. 

Ze wilde deze vrouwen niet voor het hoofd stoten en dus geen promotie doen voor Moederdag. 

Een hele mooie gedachte, maar zakelijk was het rampzalig. Er was nauwelijks extra omzet en de meeste mensen gingen hun Moederdag inkopen elders doen. 

Hetgeen wat me raakte was dat een hardwerkende ondernemer met compassie voor de medemens de dupe werd van de druk en de mening van anderen.

ONDERNEMEN IS HARD WERKEN

Ik heb het geluk dat ik wel moeder ben geworden van drie prachtige inmiddels volwassen kinderen. Mijn eigen moeder is twee en half jaar geleden overleden. Bij iedere moederdag commercial op tv heb ik toch ook een dubbel gevoel. Maar het is niet zo dat ik ze niet meer hoef te zien. En als dat wel het geval is.. er zit een knop op die tv.

Als ondernemer weet ik hoe hard het werken is om je omzet te halen dat je er ook nog een salaris uit kan halen. En een extra omzetimpuls rondom speciale dagen is dan zeker ook welkom! Dus ik snap dat de komende week de aandacht op Moederdag ligt en dat je zo extra omzet wilt genereren. Is Moederdag daardoor een commercieel feest geworden? Jazeker! Het doel van ondernemen is toch je omzet halen om er een salaris aan over te houden, dus je haalt alles uit de kast om dit voor elkaar te krijgen, kansen zien en die ook grijpen, dat heet ondernemen! 

BLIJFT GEVOELIG ONDERWERP

Ik begrijp ook dat dit onderwerp voor sommige vrouwen gevoelig kan liggen. Maar moeten alle ondernemers dan geen reclame meer maken voor Moederdag? Ik vind van niet.. Maandag is het de dag na moeder dag en focust het hele land zich weer op andere dingen. De winkeleigenaar kan natuurlijk in de uiting van haar acties wel rekening houden met de kwesties die kunnen spelen. Maar helemaal niets doen vind ik te ver gaan. Een wederzijds begrip is het beste uitgangspunt.

LEUKE MOEDERDAG COLLECTIE

En als je toch extra aandacht aan moederdag gaat besteden, dan heb ik leuke spulletjes die je aan je assortiment toe kunt voegen. Wat te denken aan een vierkanten houten kistje voor de kleine sieraden. Of een leuke kaartenhouder met proefbuisje voor die mooie tekening en zelfgeplukt bloemetje? En als je zelf moederdagtegeltjes hebt gemaakt dan kan deze houten tegelhouder niet ontbreken!

Wat doe jij? Extra aandacht voor moederdag of niet?

© 2009 - 2024 kinderkoffertjes.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel